Våren 2020

13/2

Bagladies
Mastmagasinet 19.30
Bagladiesjpg

Ett band bildat av de två saxofonisterna Catharina Wiborgh och Gunnel Samuelsson som träffades första gången i Skurup på 1980 talet. En grupp med mycket eget material. Lyriskt och expressivt. Med influenser från beboptraditionen och framåt. Mestadels instrumentalt men det bjuds även på vokala inslag då Ann Blom sjunger. Det är Bebop! Groove! Bag!
Catharina Wiborgh, altsax
Gunnel Samuelsson, tenorsax/flöjt
Ann Blom, piano/sång
Patrik Boman, kontrabas
Gustav Pettersson, trummor


Våren 2019

24 januari

Jazzcats

Mastmagasinet 19.30


Thou-Shalt-Swingjpg

Terese Lien Evenstad är en norsk/svensk violinist bosatt i Stockholm. Hon är en av Sveriges få jazzviolinister och är den första i historien som tagit examen från Kandidatprogrammet Jazzmusiker på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag har hon gett ut två album och är bandledare för tre grupper, komponerar musik och undervisar i jazz och improvisation för stråkmusiker.


Alexander Ivarsson - klarinett och vokala inslag

Johan Åström - trombon
Alf Carlsson - gitarr
Samuel Löfdahl - kontrabas
Oskar Mattsson - trummor14 februari

Patrik Bomans Ambivalent

Ölme diversehandel 19.30


IMG_0258jpg
Patrik Bomans musik är swingfylld och gungande. Den härstammar från den njutbara bop/swingskolan. Det bjuds på massor av kreativa solon av alla medverkande. Både kompositioner och arrangemang bär Patrik Bomans signatur. I sextetten Ambivalent är han den drivande basklippan som överlåter det mesta av solospelandet till sina kollegor i gruppen.


Amanda Sedgwick altsax

Hampus Adami trombon
Carl Orrje piano
Patrik Boman kontrabas
Chris Montgomery trummor
Max Schultz gitarrÅrsmöte 24 Mars kl 15.00
Brogårdsskolans personalrum4 April

Freedoms trio

Ölme diversehandel 19.30freedoms_triojpg

Ett kärt återseende för Freedoms trio som är en "world jazz rock" grupp med hög energi, spelglädje och unikt sound.
Gruppen kommer från Stockholm och består av tre musiker från tre kontinenter under ledning av gitarristen Steinar Aadnekvam, tillsammans med basisten Rubem Farias från Brasilien och trummisen/sångaren Deodato Siquir från Mozambique.


Höst 2019


12/9 Sofia Pettersson trio 19.30 Mastmagasinet


Sofia Pettersson ursprungligen från Kristinehamn. En av Sveriges mest framstående sångerskor inom jazzgenren har de senaste 20 åren flitigt spelat i kyrkor och på jazzklubbar i vårt avlånga land. Hon har släppt 6 skivor i eget namn samt erhållit stipendium från diverse viktiga organisationer för sitt arbete, bl.a. Stim och SKAP. Hennes medmusiker är

Maria Kvist, piano

Robert Erlandsson, kontrabas.

Båda är sedan många år väletablerade frilansmusiker i Stockholms jazzmylla och har lång erfarenhet av samarbeten med olika artister, egna projekt, skivinspelningar och turnéer i Sverige och utomlands. Med stor närvaro och finstämt samspel framför denna trio en repertoar bestående av Jazzstandards, visor,  och eget material med såväl svensk som engelsk sångtext.


nouvellevaguephotoJKjpg
3/10 Henrik Linder Quintet featuring J.Kreisberg

19.30 Mastmagasinet


Räkna med driv när Dirty Loops-basisten Henrik Linder och internationellt hyllade gitarristen Jonathan Kreisberg backas upp av svenske pianisten Simon Berggren och två musiker som sätter italiensk jazz på kartan: Tullio Ricci och Massimiliano Salina. Tillsammans gör de jazzmusik som är modern och därmed oundvikligen påverkad av element från både funk och rock.

Jonathan Kreisberg har varit mycket omtalad, inte minst sedan hans gitarralbum One släpptes 2013 – på den tolkade han bland annat klassiker som Summertime och E.S.P. och visade världen vilken skicklig gitarrist han är. Han turnerar ständigt jorden runt och har spelat in åtta album som bandledare.

Henrik Linder är som bekant den drivne och extremt virtuose basisten i Dirty Loops – som slog igenom rejält med sin Lady Gaga-cover Just Dance (med över 2,1 miljoner YouTube-visningar) och som också gjort YouTube-succé med Adeles Rolling in the Deep (otroliga 6,4 miljoner visningar!).

Simon Berggren har studerat piano, jazz och improvisation vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och bland annat spelat med Mai Group, Sven Berggren Quartet och Josef Karnebäck Sextett.

Tullio Ricci är en av den italienska jazzens starkaste tenorsaxofonister. Med sitt band The Thieves Quartet har han turnerat Europa runt med Mike Manieri (Steps Ahead).

Massimo Salina har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och det var där han lärde känna Simon Berggren och Henrik Linder. Förutom dem har han också samarbetat med artister som Harold Danko, Joe Fonda och Francesco Bearzatti.
Daniel Karlsson triojpg

10/10 Daniel Karlsson Trio 19.30 Mastmagasinet
Sedan debuten Das Taxibåt har trion etablerat sig som en av de mest intressanta konstellationerna i svensk och europeisk jazz. För andra albumet Fusion for Fish, belönades de trefalt: Sveriges radios jazzkatt för årets bästa jazzgrupp 2014, Orkesterjornalens Gyllene skiva 2015 och Grammis för bästa svenska jazzalbum 2015.

Daniel Karlsson, piano,keyboards
Christian Spering, kontrabas
Fredrik Rundqvist, trummor & percussion
anders lovmarkjpg

7/11 Alexander Lövmark & Perfect Storm Band

19.30 Mastmagasinet

Från Göteborg kommer denna fabulösa jazzvokalist. Alexander studerade på Musikhögskolan i Göteborg och släppte 2010 sin EP ”The View” med egen musik. I juli 2017, vann han första pris i Shure Montreux Jazz Festival Voice Competition, i konkurrens med andra vokalister från hela världen. Alexanders debutskiva ”Perfect Storm”, producerad och arrangerad av Vanessa Liftig, släpptes inte långt därefter i january 2018, med originalmusik av Lövmark och gästspel av tenorsaxofonisten Melissa Aldana.

Alexander Lövmark - sång, keyboards

Per-Oscar Nilsson - gitarr

Viktor Skokic - kontrabas

Simon Westman - piano

Olle Dernevik - trummorIMG_0319jpg

26/12 Hemvändarjam 19.00 Ölme diversehandel

Det årliga julfirandet med jazzklubben alltid välbesökt av både musiker och publik.
Våren 2018

22 februari
Hot and Spicy
Mastmagasinet 19.30

c5abd3f2-4d7d-4220-ba15-4afbb9b5ca3ejpg

Ett kärt återbesök av supertrion från Norge. Musiken är svängande, rytmisk och het när trion på sitt samspelta manér kommer loss skriver
Lasse Seger i Orkesterjournalen
Bjarke Falgren, Violin
Svein Erik Martinsen, gitarr, sång
Lars Tormod Jenset, bas

16 mars
Ale Möller trio 

Christinateatern kl 19.00

e0598e18-066c-4570-a9e1-a754c0a69c28jpg

Det enda en kan vänta sig av en Ale Möller-konsert är att den kommer vara oerhört bra, men hur den kommer låta går sällan att veta i förväg. Detta gäller inte minst denna trio, där de övriga medlemmarna är klaviaturgeniet Mats Öberg och Olle Linder, som här spelar slagverk och gitarr. Kapellmästaren själv växlar mellan ett dussintal instrument, ofta flera i samma låt. Denna konsert arrangerar vi tilsammans med Varnan Vis och Folkmusikförening.


18 mars Sinatrakonsert

0550 Bigband

Christinateatern kl 18.00      0550bigband.nu


26 april Ellen Andersson quartet
Mastmagasinet 19.30


EllenAnderssonFotoSatuKnape4jpg

Vokalisten Ellen Andersson har en av de mest särpräglade jazzrösterna i Sverige just nu, och är förutom melodibärare och textförmedlare också en skicklig improvisatör. Med den amerikanska standardrepertoaren som språngbräda låter Ellen Andersson Quartet tradition möta nutid i personliga, nytänkande arrangemang, där lekfullhet får möta stort allvar. Ellen Andersson har bland annat beskrivits som ”en ny världsstjärna”, och gruppen har under hösten uppmärksammats med högsta betyg och de allra finaste omdömen, såväl innanför som utanför Sveriges gränser, till exempel med intervju i den amerikanska jazztidsskriften DownBeat.
Ellen Andersson – sång
Anton Forsberg– gitarr
Hannes Jonsson – kontrabas
Sebastian Brydniak– trummor
Jazzhösten i Kristinehamn 2018


13 September Mastmagasinet 19.30

Mimi Terris

(jazz på svenska)


4fbd31_25b9f36206214b0c91d30b35cb84ed64mv2_d_3000_2130_s_2jpg

Albumaktuella Mimi Terris presenterar sina sånger från Den Stora Skalan, som är en resa i melodins värld. Då hennes sätt att komponera utgår ifrån hennes självklara röst och tonspråk, står melodin helt i centrum. Det är svensk jazz med historiska rötter som vuxit ytterligare från swingjazzen och framåt, in i vår tid. Hennes personliga texter behandlar allmänmänskliga teman som kärlek, ljus, mörker, liv och längtan. Mimi Terris låter sig inte begränsas av konventioner; här hörs hennes egen röst återigen, lika självklar som alltid.

Det är tre år sedan Mimi Terris släppte sitt kritikerrosade album Flytta Hemifrån, där hon omnämndes som ”en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor” i Sydsvenskan. 2016 mottog hon Malmö Stads Kulturstipendium.


Mimi Terris, sång
Måns Persson - gitarr
Mårten Lundgren - trumpet/flygelhorn
Mattias Carlson - saxofon/klarinett/flöjt
Johan Ohlsson - piano
Mats Ingvarsson - bas
Andreas Baw - trummor18 Oktober 19.30 Mastmagasinet
0550 Bigband med Jonas Kullhammar

press2jpg

25 Oktober 19.30 Mastmagasinet

Makross
med Andreas "AH" Henningsson och Rasmus Nyvall
Makrossjpeg
Med starka originalkompositioner och med musikaliska rötter i den amerikanska och nordiska jazztraditionen spelar Makross finurlig, glädjefylld och svängig musik musik med humoristiska drag.
Makross har alltid känt sig mest hemma i livesammanhang. Två av medlemmarna är från Kristinehamn men bor nu i Malmö där bandet har sin hemvist.

Rasmus Nyvall- tenorsax/klarinett
Andreas Henningsson- kontrabas
Kristoffer Rostedt - trummor
Jens Persson altsax29 November
Mastmagasinet 19.30


Jojje Wadenius
och
Cleobandet
jojjewjpg
Georg ”Jojje” Wadenius sätter ihop sitt legendariska band från 80-talet och Cleo-plattan. Några av Skandinaviens genom tiderna bästa musiker bjuder på sin unika blandning av funk och melodisk fusion (med några stänk av jazz och blues). Ett tillfälle som ingen musikälskare får missa!

Georg ”Jojje” Wadenius - gitarr
Jesper Nordenström - keyboards
Lars ”Larry” Danielsson - bas
Per Lindvall - trummor

Annandags jam på annandag jul 26 Dec
19.00 på Ölme diversehandel och café

hemvandarepontusjpg
Det sedvanliga jazzjulpysslet där alla är välkomna att jamma tillsammans med husbandet.